Sporna podjela paketića

Federalno Ministarstvo raseljenih traži anketu: Provjeriti vrijeđa li Djed Mraz osjećaje zaposlenih

“Potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti takve vrste zabave u prostorijama Ministarstva obzirom da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i/ili njihove djece", naveo je Ramić.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2022. u 17:50 G.L. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je Djed Božićnjak, kao uostalom i sav božićni dekor, već neko vrijeme u pojedinim mjestima u BiH, nepoželjan dokazuje i posljednji slučaj federalnog Ministarstva raseljenih na čijem je čelu Edin Ramić, potpredsjednik SDA.

Djed Mraz vrijeđa

Ramić, naime, u dopisu Samostalnom sindikatu državnih službenika, na upit o korištenju dvorane Ministarstva na čijem je čelu u svrhu podjele paketića djeci djelatnika, navodi kako „najavljeni sadržaji mogu vrijeđati osjećaje nekih uposlenika ili njihove djece“.

Ramić traži anketiranje

“Vezano uz Vaš zahtjev za korištenje sale ovog Ministarstva i dodjelu novogodišnjih paketa za djecu uposlenika čiji su roditelji članovi Sindikalne organizacije, te organizaciju zabavnog programa, u okviru kojeg će Djed Mraz uručiti poklone djece, potrebno je da dopunite vaš zahtjev“, navodi ministar Ramić. 

Foto: Bljesak.info / Ivana Marić - Facebook - Ramićev odgovor Sindikalistima

Ramić, u dopisu navodi, kako je potrebno provesti anketu o prihvatljivosti takve proslave.

"Potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti takve vrste zabave u prostorijama Ministarstva obzirom da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i/ili njihove djece. Po okončanju ankete, sa rezultatima iste dopunite zahtjev koji će, potom, biti razmotren“, piše u Ramićevom dopisu.

Djed Mraz postaje persona non grata

Podsjetimo, prošle su se godine u nekoliko bh. gradova pojavili billboardi s porukama da „Djed Mraz“ nije u duhu bošnjačko-islamske tradicije, kao ni proslava i doček tada 2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close